THE DEFINITIVE GUIDE TO KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU

The Definitive Guide to kuzu göbeği mantar tohumu

The Definitive Guide to kuzu göbeği mantar tohumu

Blog Article

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Okuyunuz: Kuzu göbeği yetiştiriciliği dışında daha farklı fikirler için Tarım ve Hayvancılık başlıklı kategorimizi inceleyebilirsiniz.

Kültür artworkık artık kullanılmıyor. Harcanmış Pleurotus substratının tek kullanımı, basit tahıl samanından en azından daha iyi bir organik gübre olduğu ekilebilir toprağın gevşetilmesi içindir.

Hastalık ve zararlı kontrolü: Mantarlar çeşitli hastalıklara ve zararlılara karşı hassastır.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

· İceberg marulu tohumlarını toprağa one cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı hafifçe bastırarak düzeltin.

Yerel tohumların verimsiz olduğu zırvaları ile halkın kendi tohumlarını kullanmaması için elinden geleni yapan lobiler var.

Hatta siz mantar ekseniz bile bir kaç yıl boyunca dokunmadan aynı bölgeden get more info mantar hasadı yapabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz bölgede karaçam ve diş budak ağacı var ise bu konuda kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup genellikle salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği gibi fidan olarak da satın alınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nasıl yetiştireceğinizle ilgili genel adımlar:

Mantar toplamak ciddi bir bilgi, deneyim ve dikkat gerektirir. Eğer mantar toplama konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz veya doğru tanıma konusunda emin değilseniz, lütfen profesyonel bir mantar uzmanına danışın veya yetkili kaynaklardan bilgi edinin.

” başlıklı yazımızın sonuna geldik. Yapay ortamda yetişmesi oldukça zor olduğundan yetiştirme açısından sorunlar yaşayabilirsiniz.

Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Nemlendirme sistemi: Ortam nemini kontrol altında tutmak için kullanılır. Mantarlar nemli ortamlarda gelişir.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Report this page